De sterren … vijf briljante restaurants

De Gindreau in Saint-Médard -Catus

Als je kookt in een voormalig schoolgebouw, moet je echt goede cijfers te krijgen: na een jaar doorgebracht in belast met de Gindreau in Saint-Médard Catus, Pascal Bardet is bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Deze jonge man uit Figeac, die aan de Louis XV in Monaco opgeleid vervolgens bij Les Belles Rives in Juan-les-Pins, is het maken van zijn merk als een waardige opvolger van Alexis Pelissou. Zijn boerderij gevogelte “grattons” (langzaam gekookt knapperige stukjes) met gekarameliseerde uien, of zijn zadel van lam met hartige en tedere aubergine zijn schitterende bewijs van!

Les Trois Soleils in Saint-Jean-Lespinasse

Frédéric Bizat’s keuken betekent dat de zon schijnt altijd op dit hoekje van het Lot platteland dicht bij Saint Céré: de foie gras wordt gemarineerd in miso van Kyoto, worden kalfszwezerik gekleed met aardappel en truffel jus, log flirt met jonge groenten van het seizoen. En na deze foodie dwaasheden, waarom niet profiteren van de gezellige kamers te nemen met uitzicht op het prachtige Château de Montal?

Le Pont de l’Ouysse in Lacave

Stéphane Chambon heeft overgenomen van zijn vader Daniel, met zijn broer Mathieu verantwoordelijk voor de eetzaal, en blijft deze heerlijke plek een succes te maken. Wanneer u draver een truffel varken met Ten tweede komt aardappel of een Rocamadour kaas gerecht met mascarpone en walnoten voor je, het leven is zeer goed, met het geruis van de rivier op de achtergrond … Cosy kamers zijn beschikbaar om dit zoete moment verlengen uit de Tijd.

Le Château de la Treyne in Lacave

Staande boven de Dordogne, het Château de la Treyne heeft een fiere houding, met zijn Franse stijl formele tuinen, en slaapkamers met wandbekleding en hemelbedden. Een andere goede reden voor zijn komst is de chique, moderne keuken van chef Stéphane Andrieux. Getuige het zadel van lam, die hier is gevuld met citroen en tomaat, of de gepocheerde ei met truffel en groene asperges, en de citroen meringue taart die flirt met karamel-ijs. Luxe, rust en stilte, en pure foodie verwennerij …

“Au Déjeuner” in Sousceyrac

Er zijn maar weinig restaurants kan bogen op een roman te hebben geïnspireerd. Dit is echter het geval van deze bijzondere één, die zijn naam aan het gelijknamige boek van Pierre Benoît (Le Déjeuner de Sousceyrac, 1931) gaf.

Patrick lagnes heeft een passie voor het gebruik van onze lokale producten. De foie gras gebakken met kokkels en de gelakte eendje met kastanje zijn origineel; de romige abrikoos en krokante chocolade dessert gewoon onweerstaanbaar! Uit de Déjeuner de Sousceyrac …

Rocamadour Kaas

Figeac

Vallee de la dordogne

Rivier hengelsport

Pech merle cave

Cahors markt
Saffraan, Lamb, meloenen