De Valentré Brug

“De duivel van de Valentré Bridge”

Hier is de uittreksel ervan:

Cahors, juni 1308 …. Het stadsbestuur besloten om een versterkte brug te bouwen over de Lot op de plaats bekend als “Le Valandre”, naar de stad van toekomstige invasies te beschermen Een architect is gekozen, maar het werk (er was al de Barbaren, de Noormannen etc. geweest) ging heel langzaam … .. Wanhopig door het trage tempo van de bouw, de architect tekende een pact met Satan. Als het laatste zet al zijn vaardigheden in het bevorderen van de bouwwerkzaamheden en alle orders die hij ontving uitgevoerd, zou de architect hem zijn ziel als betaling. Wat list had de architect voor ogen te krijgen van de brug gebouwd nog snel zijn ziel te behouden?

Wilt u meer weten?

Een rondleiding van de Valentré Bridge georganiseerd door het Grand Cahors VVV zal het einde van het verhaal aan u te openbaren.

Een cartoon boek van Joël Połomski vertelt deze legende. Als voor de duivel, hij is er nog steeds, natuurlijk, in steen gehouwen … het is aan jou om hem te vinden!

Van april tot oktober, kunt u ook rekening met de Valentré brug van Cahors uit de rivier tijdens een 1 uur 30 minuten boottocht rond het schiereiland Cahors of op een dag cruise over de Lot-vallei met een maaltijd inbegrepen.

Wat maakt het bezoek special / fun?

  • Het vinden van waar de duivel is verborgen
  • Being in uitstekende positie voor het bekijken van boten die door de sluis
  • Poserend in een uitsparing over een van scheggen de brug om het moment voor eeuwig vast te leggen
  • Ga terug in de tijd als je loopt over de keien
  • Een wandeling rond zonder zich zorgen te maken over auto’s

Truffle

Fietsen onder de wijnstokken

Zwemmen in de rivier

Cahors markt

Figeac

Truffle
Pech merle cave