Saint Cirq Lapopie … een bloedstollend dorp

Gaande naar het oosten van Cahors, een-cliff omzoomde weg slingert stroomopwaarts door de Lot vallei om u naar Saint Cirq Lapopie te brengen.

De favoriete dorp van de franse

Dit middeleeuwse dorp, verkozen tot de favoriete Dorp van de Fransen in 2012 door tv-kijkers, blijkt uit de rots 100 meter boven de rivier. Het slingert zich bergaf in een ware cascade van kleine geplaveide straatjes, gotische gevels, versterkte poorten en stokrozen.

13 Historische monumenten

Zodra gastheer voor een welvarend rivier handel, en bekend om zijn hout-turners, Saint Cirq Lapopie is een beursgenoteerde site die beschikt over 13 genoemde historische monumenten . Het dorp heeft niet alleen bewaard zijn erfgoed, maar ook behield een onweerstaanbare charme. Winkels, restaurants en cafés beschutting tegen de zon in de schaduw van de gotische bogen, en de plaats vormt een harmonieus geheel waarvan zij de verkiezing voor de favoriet Dorp van de Fransen in 2012 gewonnen!

een paradijs voor kunstenaars ‘

Vanaf de late 19e / begin van de 20e C., het dorp trok kunstenaars, Parijse kunst-galerie eigenaars en vanaf 1950 op, tal van kunstenaars die behoren tot de surrealistische beweging. Deze artistieke dimensie is nog steeds duidelijk waarneembaar als je het ‘parcours d’art contemporain “(hedendaagse kunst trail) te verkennen, en niet te vergeten het opzetten van International Artists’ Residence in de Maisons Daura .

Het was de dichter en schrijver André Breton , die Saint-Cirq-Lapopie op de kaart gezet in een grote weg. Hij zei van dit dorp, waar hij een huis, waarin hij bracht veel tijd gekocht: “Hier, ik heb opgehouden elders willen mezelf”. U kunt eenvoudig zien waarom!

Rocamadour

Kruipend op de Causse

Truffle

Kanovaren op de Dordogne

Saffraan, Lamb, meloenen

Figeac
Rocamadour