Saffraan, Lamb, meloenen … een reuk voor elk seizoen

Proef en probeer Saffron

Duurder dan kaviaar, dit is afkomstig van een blauwe bloem door terug te keren Crusaders naar dit gebied gebracht. In de Lot, de gekozen thuis sinds de 11e C., het is bekend als “rood goud”. Sterker nog, het is vrij zo duur: ongeveer 30.000 € per kilo! Maar geen noodzaak om veel te gebruiken: 0.1g is genoeg om de smaak van een gerecht voor 4 personen.

De productie van de Crocus sativus is een delicate kwestie, met name als het gaat om de stigmata, drie per bol, in oktober-november oogsten.

De mensen van de Lot, die zo voldoende fantasie hebben, hebben met elkaar concurreerden om dit kruid aan lokale producten te trouwen. Gebruik gemaakt van een groot deel van de lokale chefs, kunt u ook vinden schapenkaas met Quercy saffraan, saffraan sorbets en ijs, snoep, siropen, aperitieven …

Feest op Quercy lam landbouwbedrijf

Op de Causse, vind je kort, droog gras, droge stenen muren en ooien met zwarte cirkels rond hun ogen: ze zien eruit alsof ze het dragen van een zonnebril! Van de Caussenarde ras, deze goede moeders zorgen liefdevol voor hun lammeren in de koele schaduw van de schapen-stal, zodra ze terugkomen van grazen op de causse.Fed grotendeels af van deze melk op smaak gebracht met de wilde kruiden van de Causse voor 70 dagen, de lammeren blijken als echte kampioenen …

Resultaat? Zeer hoge kwaliteit vlees dat wordt beschermd door een BGA (beschermde geografische aanduiding).

Vallen voor de Quercy meloenen

Gekweekt voor bijna een eeuw in de Castelnau Montratier gebied van Quercy, de meloen is een van dit departement vlaggenschip producten. Het eten kwaliteiten, haar oranjekleurige vlees, smelten-in-de-mond textuur en delicate honingzoete smaak won BGA-status (beschermde geografische aanduiding) in 2004. Degenen die genieten van meloen waarderen zoals het is, of geroosterd, in soep of zoals jam.

Probeer een aantal smakelijke walnoten traktaties

Franquette, Marbot, Corne en Grandjean zijn de sterren van de AOC “Noix du Périgord” (Perigord Walnut) appellation, uitgereikt in 2002 . Ze bieden verse / gedroogde pitten, olie, wijn, likeur, sappig gebak, koekjes en snoep. Walnoot bosjes langs de oevers van de rivier de Dordogne. Natuurlijk, de lokale specialiteit, notentaart, is veel te doen rondom hier gewaardeerd. Vochtige, goed op smaak gebracht, wordt deze taart gemaakt van niets anders dan suiker, boter, eieren en bloem … en walnoten, natuurlijk.

Ontdek de geheimen van de beroemde Pastis

Elk verblijf in het Lot moet een voorproefje van “Pastis”, een soort gebak met een vulling van appels gedrenkt in rum. Mmm … Dergelijke fijne, delicate gebak – het doet denken aan ….? Ja, ‘pastilla “(een Marokkaanse specialiteit): het was inderdaad de Moren die achter dit recept in het Zuid-Westen vertrokken.

Geniet van een verfrissend biertje Ratz

Voor deze ingenieur en voormalig rugbyspeler, werd het duidelijk dat hij moest gewoon een ambachtelijk bier te brouwen. Hij richtte zijn brouwerij in Fontanes, in de buurt van Cahors, en brouwt pure malt bier met een infusie van aromatische hop. Zijn niet-gepasteuriseerde bieren hebben elk hun eigen onderscheidende persoonlijkheid; gearomatiseerde bieren, biologische, amber, pils, wit of stout.

Kanovaren op de Dordogne

Rocamadour

Cahors

Zwemmen in de rivier

Saint Cirq Lapopie

Vijf briljante restaurants
Cahors wijn