Rocamadour … het verticaal

Rocamadour, een echte prachtplaatje.

Uitkijkend over de Alzou canyon, het middeleeuwse dorp Rocamadour is een prachtig Balacing act

Een wereldwijde reputatie

De eerste schok is de plek zelf – in werkelijkheid een klein dorpje met een wereldwijde reputatie – gezien vanuit l’Hospitalet! Ingebouwd in de klif op opeenvolgende niveaus, 120 meter lang, hij klampt zich hoogboven een ravijn waardoor de Alzou stroomt . De huizen, daken en kerken lijken om een deel van de rots zelf.

Wat genie bedacht Rocamadour en bouwde het? Misschien heb je zult ontdekken als je hier te komen. Al in de bewondering van de Middeleeuwen, Rocamadour opgewonden mensen. In de 12e C., pelgrims doorkruist heel Europa te komen en te bidden hier. Het dorp gehuisvest de relieken van Saint-Amadour (een beroemde kluizenaar die eenzaamheid in Rocamadour zochten). Het was ook de veel vereerde heiligdom van de Zwarte Maagd .

Een rondleiding van Rocamadour voor u?

U komt het dorp via de Figuier Gate voordat u de Rue de la Couronnerie: Rocamadour’s enige straat, een zeer levendige een met zijn boetieks en restaurants. Dan kom je op een reeks monumentale trappen (233 stappen in alle!) In de aanloop naar het pleintje waarrond cluster 8 kerken en kapellen onder de klif.

De must-sees: de Notre-Dame kapel (Mariakapel) . Daar vindt u de Zwarte Maagd, een slanke, langwerpige silhouet in zwart hout te vinden. En, de wacht over de heiligdommen en het dorp, het kasteel, de wallen van die u kunt bezoeken, biedt een prachtig panorama over het dorp.

Rivier hengelsport

Figeac

Pech merle cave

Truffle

Valentré Brug

Saint Cirq Lapopie
Cahors