AOP of niets
Dankzij t’s de ongepasteuriseerde melk van de geiten, die zich voeden met de aromatische en gevarieerde vegetatie van de Causses du Quercy en de know-how van de producenten die de Lot heeft een kaas met een prestigieuze naam en een AOP (beschermde oorsprongsbenaming) .
In alle goede restaurants
Alle restaurants in de Lot serveren. Warm of koud, het is zonder twijfel het beste als simpel gehouden: op een stuk toast met een scheutje honing of saffraan siroop. Kijk uit ! Het wil soms om te ontsnappen aan uw brood of toast, het is zo zacht en vloeibaar!
Bezoek een boerderij
De productie van deze kaas blijft de menselijke maat: 90 operators zijn betrokken bij de productie ervan, uit de melk-producenten de cheesemonger.
Als u wilt om wat te kopen, ongeveer dertig producenten verkopen op de boerderij . Een groot ding om te doen met de kinderen is om de boerderij te bezoeken en zelfs het melken te kijken … en de smaak van de kaas!
U kunt natuurlijk wel wat mee naar huis – het is een heel goed idee! maar een ding: get it vacuüm verpakt (en houdt het cool) of anders uw auto zal worden .. eh .. geparfumeerd …