Rocamadour kaas … een kleine schijf van White Velvet

AOP of niets

Dankzij t’s de ongepasteuriseerde melk van de geiten, die zich voeden met de aromatische en gevarieerde vegetatie van de Causses du Quercy en de know-how van de producenten die de Lot heeft een kaas met een prestigieuze naam en een AOP (beschermde oorsprongsbenaming) .

In alle goede restaurants

Alle restaurants in de Lot serveren. Warm of koud, het is zonder twijfel het beste als simpel gehouden: op een stuk toast met een scheutje honing of saffraan siroop. Kijk uit ! Het wil soms om te ontsnappen aan uw brood of toast, het is zo zacht en vloeibaar!

Bezoek een boerderij

De productie van deze kaas blijft de menselijke maat: 90 operators zijn betrokken bij de productie ervan, uit de melk-producenten de cheesemonger.

Als u wilt om wat te kopen, ongeveer dertig producenten verkopen op de boerderij . Een groot ding om te doen met de kinderen is om de boerderij te bezoeken en zelfs het melken te kijken … en de smaak van de kaas!

U kunt natuurlijk wel wat mee naar huis – het is een heel goed idee! maar een ding: get it vacuüm verpakt (en houdt het cool) of anders uw auto zal worden .. eh .. geparfumeerd …

Rivier hengelsport

Truffle

Saffraan, Lamb, meloenen

Vallee de la dordogne

Cahors markt

Cahors wijn
Truffle