Rivier hengelsport

De keuze is aan jou: forel, snoek, snoekbaars …

Staaf in de hand, steltlopers tot de dijen, vissers zijn verwend hier. Alleen voor hun plezier, zijn er 1.500 kms van 1ste categorie streams, 400 kms van 2de categorie rivieren, 35 meren en vijvers .

Voor forel , het hoofd voor de wateren van de Ségala, bijzonder rijk aan wilde forel en typische van het Centraal Massief: afgelegen, intieme plekjes, waar weinig mensen gaan ….

In de rivier de Dordogne, met je steltlopers diep in het water, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de kliffen en de kastelen die hoog op hen. deze rivier is bijzonder goed voor vliegvissen .

Zoals voor de rivier de Lot, het is de rivier bij uitstek voor vleesetende vissen ; scheepshellingen opgezet tussen Cajarc en Puy l’Evêque maken boot toegang gemakkelijk.

Tot slot, laten we niet vergeten de karper liefhebbers : (! Bijna 30 kg) in de rivier de Lot, bekend om zijn “record karper ’s nachts vissen is het hele jaar door beoefend.

Tot slot, vergeet niet de drie “no kill” strekt zich uit op de Lot, de Célé en de Bave, die bestemd zijn voor het behoud van de vispopulaties.

Nuttig om te weten: het departement heeft een netwerk van toegewijde hengelen accommodatie  ligt dicht bij visplaatsen.

Een website voor vissers

De Lot Anglers Federatie heeft een zeer informatieve website  met onder andere informatie, een volledige lijst in detail van alle Lot viswateren, kalender van evenementen voor volwassenen en kinderen, de lijst van toegewijde vissen gidsen, alle voorschriften, en links in staat te stellen u om uw vissen te bestellen licentie op de lijn .

Cahors wijn

Pech merle cave

Saffraan, Lamb, meloenen

Fietsen onder de wijnstokken

Kruipend op de Causse

Zwemmen in de rivier
Kanovaren op de Dordogne