De Pech Merle Cave

Een authentieke grot

In tegenstelling tot de facsimile van Lascaux, de Pech Merle grot is het echte werk, net als de 70 voorstellingen van dieren en mensen: mammoeten, paarden, bizons, herten hoofden ‘, handen …

1 km van galeries, 7 grotten, kristallijne formaties, prehistorische schilderingen en gravures – het is gemakkelijk te zien waarom Pech Merle wordt beschouwd als een van de grote beschilderde grotten in Frankrijk.

De parel van de Célé-vallei

Twee jonge jongens, André David en Henri Dutertre, ontdekten deze geweldige plek in de Célé-vallei in 1922. Het is open voor het publiek sinds 1926.

Een perfecte juweeltje dat moet worden gehandhaafd

Van februari tot november, groepsgrootte beperkt tot maximaal 25 personen, onze gidsen zijn hier om u het verhaal van deze grot te vertellen.

Let op: om het behoud te verzekeren, het aantal bezoekers van de grot is beperkt tot 700 mensen per dag in juli en augustus. Het is daarom verstandig om een bezoek te reserveren. Tickets moeten worden afgehaald bij de kassa een kwart van een uur voor uw toegewezen bezoek tijd.

Zodat je beter dit wakende droom kan analyseren, hetzelfde ticket kunt u de grot te bezoeken, om de film te kijken over en de tentoonstellingen in de prehistorie Museum gevestigd op het terrein te bezoeken.

Wat maakt het bezoek special / fun?

  • Leer je stalagmieten weten uit uw stalactieten
  • Onze top-class gidsen
  • De indrukwekkende eiken boomwortels in de grot
  • Het voorrecht van een bezoek aan een echte, originele cave

Truffle

Vijf briljante restaurants

Saint Cirq Lapopie

Vallee de la dordogne

Zwemmen in de rivier

Valentré Brug
Padirac