Kruipend op de Causse

Ontdek ons erfgoed

Rambling langs de paden over de Causse brengt u herinneringen aan een tijd waarin de landelijke activiteit was intens hier. Gariottes (kleine schuilplaatsen gebouwd van droge stenen), dolmens, St. Namphaise vijvers en droge stenen muren zijn allemaal te zien als je loopt de Causse paden. Hier bent u in het hart van de Causse du Quercy Regionaal Natuurpark ( Parc naturel régional des Causses du Quercy ), een paradijs voor wandelaars.

onsamenhangend

Tal van wandelpaden  kunt u deze landelijke erfgoed te ontdekken: een aantal van hen gaan door ecologisch kwetsbare gebieden. Deze paden bieden een ander type wandelen – meer verantwoordelijke en meer aandacht voor het milieu.

Ecologisch kwetsbare gebieden (ENS) onder uw aandacht brengen fragiele habitats die bescherming nodig hebben. Je loopt rond hen (in 2 of 3 uur), niet per se om de typische landschap van Quercy te zien, maar omdat ze vormen onverwachte micro-zones, zoals zo veel verborgen, bitter weinig hoeken, bevolkt door een flora en fauna die interessant zijn, gevarieerd en in sommige gevallen, zeldzaam.

Om het meeste uit uw wandeling te krijgen, het verkrijgen van de relevante ENS gids (te koop in de VVV-kantoren  en in diverse talen): een reeks van kaarten die, wanneer in de discrete interactieve borden geplaatst op intervallen langs het pad, worden als bezoeker tafels die u helpen om het platteland te ontcijferen, identificeren van de flora en fauna en begrijpen tradities van het platteland.

Voor de ESA (ENS) wandelingen op de Causse:

Te paard

Zelfs degenen die nog nooit gereden voordat krijgen de drang om dit te doen! De Causse is ideaal voor paardrijden, met de grond dat is precies goed: niet te zwaar en niet te nat.

Tal van rondtrekkende riding tours (met tussenstops) beschikbaar zijn, en u kunt ook een beroep doen op de diensten van een ruiter gids voor een excursie of een manege vakantie.

Check this out op  www.cheval-lot.fr

MBK

Of je nu in de sport, of gewoon een toevallige ruiter, MBK is de ideale manier om de sporen over de Causse nader zijn opgespoord door de “Caussenardes”, de schapen met zwarte cirkels rond hun ogen volgen. Decircuits bakens   (bewegwijzerde tours) zijn beschikbaar voor uw gebruik en kunt u de informatie of routes voor uw GPS downloaden.

Vallee de la dordogne

Zwemmen in de rivier

Rivier hengelsport

Vijf briljante restaurants

Padirac

Fietsen onder de wijnstokken
Cahors markt