Kanovaren op de Dordogne

krijg peddelen

Net onder de Gluges hangbrug, met de instructies in het achterhoofd en het dragen van uw zwemvest, het is het moment om de kano’s in het water. Niets om je druk over te maken ! De huidige is gematigd in de zomer en het water is ongeveer 20 ° C., Van zeer goede kwaliteit.

Montvalent – Creysse

Vanaf het begin, de rivier loopt onder een indrukwekkende klif en het silhouet van Montvalent onderscheidt zich trots boven de Dordogne. De rivier maakt een meander, van richting verandert, en Creysse in zicht komt, een mooi dorp dat is zeker de moeite waard.

Meyronne – Lacave

Verderop, in de buurt van Meyronne en Saint Sozy , het dal breder uit. Het wordt begrensd door bomen, weiden en akkers, maar al snel de Dordogne eens meer ronden tegen de rotsen. De kano’s glijden voorbij een indrukwekkende rotsmassa bekend als de “Rochers de Monge”. Tegenover u, het dorp van Lacave in zicht komt, verscholen in de linkeroever, in de schaduw van een rotswand.

Belcastel-Pinsac

Een paar honderd meter verderop, het elegante Château de Belcastel verschijnt. Alsof het boven het water werden opgeschort, deze trotse sentinel kondigt aan dat je bijna aan het einde van uw expeditie. Maar voordat uitstappen bij Pinsac brug, de Dordogne heeft nog een verrassing voor je: de oplevende stroom van Meyraguet. Hier, glijdt de rivier in de rots, dringt onder de klif stroomt vervolgens door een reeks van holtes.Het water is koel en helder en de kano knuffels de rotswand tot aan de eerste sifon, 120 meter verderop. Dit avontuur op het water tot een einde komt hier, en uw kanoverhuur bedrijf zal u terug naar uw auto!

Op een dag ? Een week ? Maakt niet uit. Het belangrijkste is om je geest te laten glijden langs de rustige tempo van uw kano!

Fun erover

  • Genieten van de natuur
  • Duiken in de Dordogne vanuit uw kano
  • Picknicken in de schaduw op de rivieroever
  • Het doen van een beetje van de oefening

Rocamadour Kaas

Cahors wijn

Truffle

Kruipend op de Causse

Valentré Brug

Rivier hengelsport
Fietsen onder de wijnstokken