Figeac … .. een stad gekoppeld aan de piramides

Op de Pilgrim manieren om Santiago de Compostela

Benijdenswaardige locatie Figeac maakte het tot een bloeiende stad. Het werd invloedrijke uit de 12e C. verder dankzij de bloeiende handel en commercie en werd een halt toe te roepen aan de Santiago Pilgrim Ways .

Hier, mensen leven hun leven, hebben hun huizen, hun boodschappen doen. In deze vriendelijke sfeer onthulde staat een hele groep huizen en stadspaleizen gebouwd in de Middeleeuwen voor de rijke kooplieden van Figeac.

Vanaf de arcades van de middeleeuwse winkels aan de “soleilhos” (open-fronted zolders) waar het product werd gedroogd, is de manier waarop de architectuur ontwikkeld geschreven op de zandstenen gevels.

Alles wat je maar wilt weten over het schrijven

Je zult je weg naar het vinden plaats des Ecritures , waar sprake is van een zekere exotische smaak. Een immense plaat van zwart graniet gegraveerd met hiërogliefen beslaat de begane grond. Het vertegenwoordigt de ” Rosetta Stone “, het fragment van een Egyptische stele die Champollion (1790-1832) nodig om het te decoderen schrift van de farao’s .

Met uitzicht op de plek des Ecritures is het Champollion Museum, het bezetten van het ouderlijk huis van de Egyptoloog. Het brengt collecties van voorwerpen die verband houden met het schrijven en voorbeelden van schriftelijke personages uit de hele wereld, het aantonen van de prachtige diversiteit van verschillende culturen. Het museum opent op naar de stad met een “façade van 1000 letters”, geheel gemaakt van koper en glas, waardoor het licht zwembaden in de vorm van de letters op de gekleurde vloeren van de tentoonstelling kamers. Het neemt je mee op een inspirerende reis , met Champollion als zowel de held en gids .

Kruipend op de Causse

Kanovaren op de Dordogne

Valentré Brug

Fietsen onder de wijnstokken

Cahors markt

Vallee de la dordogne
Saint Cirq Lapopie