Fietsen onder de wijnstokken

Ga weg van alles in de wijngaarden

Dit is ook de ideale plek om te leren over de aroma’s van Cahors wijn, koopjesjacht gaan op de antiek / tweedehands beurzen in Grézels en Duravel, of om de prachtig dorp van Puy l’Evêque te verkennen. Om deze vallei te verkennen op uw eigen tempo, het beste plan is op de fiets te krijgen – of huur een!

Een korte blik op de fietsroute (fietsroute)

Dit deel van de Lot-vallei wordt doorkruist door een 160 km lange fietsroute genaamd  fietsroute  die net het ding voor casual rijders gebogen over het verkennen van de lokale culturele, culinaire of menselijk erfgoed. De route is bewegwijzerd, het hoogteverschil minimaal is en het verkeer ver van dichte (maar niettemin je deelt de weg met auto’s.) Vanuit uw fiets zadel, kunt u de plattelandspanorama glijden verleden te kijken.

Drie folders geven details van de route samen met zijn praktische aspecten en toeristische mogelijkheden.

Twee van de folders te gaan met het deel van de route in de Lot, en er is een in het naburige Lot-et-Garonne.

De Lot-vallei en de wijngaarden te presenteren een zachte landschap bezaaid met aantrekkelijke bastides zoals Castelfranc, plus het imposante kasteel van Bonaguil en de middeleeuwse stad Cahors, «Stad van Kunst en Geschiedenis».

Heerlijke omwegen in de wijngaarden

Het is ook de perfecte plek om uit te vinden over de subtiliteiten van Cahors wijnen, een plek van koopjesjacht op de markten antiek van Grézels en Duravel doen, of voor het verkennen van het prachtig dorp van Puy L’Evêque.

Om deze vallei te verkennen op uw eigen tempo, het beste plan is op de fiets te komen of huur een!

Een snelle blik op de fietsroute

Dit deel van de Lot-vallei wordt doorkruist door een 160 km lange fietsroute die ideaal is voor mensen die genieten van het verkennen op een ontspannen manier, of ze geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur, eten en wijn of het ontmoeten van mensen. De route is bewegwijzerd, er is slechts een klein verschil in hoogte en het verkeer is verre van dichte (maar de route is toch gedeeld met auto’s). Vanuit uw gezichtspunt in het zadel, kunt u kijken naar het landschap ontvouwen zacht voor je.

Download onze selectie van accommodatie, restaurants en diensten om u te helpen uw vakantie te plannen.

Drie roadbooks geven de route in detail, samen met praktische en toeristische informatie. Twee betreffen de trajecten door de Lot (25 km elk een) en één heeft betrekking op de sectie in de Lot & Garonne.

Rocamadour Kaas

Truffle

Cahors wijn

Rivier hengelsport

Vijf briljante restaurants

Kanovaren op de Dordogne
Kruipend op de Causse