Cahors … de inspirerende schoonheid van de Lot

Vanuit de Valentré brug naar de kathedraal van St. Etienne, de belangrijkste stad van het Lot combineert een zuidelijke sfeer met een rijke geschiedenis.

Ingevouwen in een meander van de rivier de Lot, Cahors, Stad van Kunst en Geschiedenis, is gewoon wachten om ontdekt te worden.
Opgericht in de Romeinse tijd, de stad Cahors werd in de Middeleeuwen een centrum van handel en financiën op Europese schaal. Deze “Gouden Eeuw” liet ons een centrum van de stad die nog grotendeels intact, levendig levend en moet zeker worden bezocht.

De brug Valentré

De Valentré brug is het embleem van de stad, verspreid over de rivier met haar drie versterkte torens stijgt erboven. U kunt een wandeling over het of benaderen van de rivier bij het nemen van een boottocht op de Lot.Gebouwd in de 14e C., de Valentré Bridge is Werelderfgoedlijst van UNESCO staat , in het kader van de Santiago Pilgrim Ways. Een legende over de Duivel wordt geassocieerd met deze brug, dus kijk omhoog zorgvuldig te herkennen waar hij is! Voor foto’s, de beste oplossing aan het einde van het slot van de rijbaan.

Het centrum van Cahors

Het bezoek gaat verder in het centrum van Cahors, waar de rode baksteen combineert met grijze kalksteen en okerkleurige zandsteen op bepaalde tijden van de dag naar het prachtige harmonieuze effecten gewoon perfect voor foto’s te maken. Al slenterend door de middeleeuwse straatjes, kunt u genieten van de charme van de kleine pleinen en van de 26 geheime tuinen die de stad te verfraaien. In de schaduw van platanen, de Boulevard Gambetta, gemaakt in de 19de eeuw en bekleed met talloze cafés, is een uitnodiging om een wandeling te nemen en te ontspannen.

De markt van de kathedraal

Het hele jaar door is er een afspraak moet je elke woensdag en zaterdag ochtend niet missen: Cahors markt , hield net buiten de kathedraal van St. Etienne. Hier, alles is zo verleidelijk: Rocamadour kazen, Perigord walnoten, foie gras, Quercy meloenen, Cahors wijnen …

Cahors is natuurlijk, in de buurt van de wijngaard gebied dat zijn naam sinds de tijd van François I (tijdgenoot van Henry VIII) heeft gedragen. Dit gebied, lang verbonden aan Malbec, de belangrijkste druivensoort van de appellation, heeft vele landgoederen die u kunt bezoeken, met een wijnproeverij inbegrepen, natuurlijk!

Figeac

Vallee de la dordogne

Kruipend op de Causse

Rivier hengelsport

Cahors wijn

Rocamadour