De Dordogne-vallei … de vallei van de wonderen

“La Rivière Espérance”

Romanschrijvers en filmmakers hebben de Dordogne de naam “la RIVERE Espérance ” (River of Hope), omdat het draagt in zich een helende vitaliteit waardoor het in een rode draad vol belofte. Als je gaat van Sousceyrac, een klein stadje genesteld aan de rand van het Centraal Massief, tot Souillac op de grens van de Perigord, de weg speelt sprong-kikker met de rivier, met een prachtig uitzicht en plaatsen plotseling openstellen voor je.

Na Sousceyrac, Bretenoux , een aantrekkelijke 13e eeuwse bastide, heeft een nette kleine straatjes te bieden.Dan kunt u de imposante verkennen kasteel van Castelnau , en ook het stadje Saint Céré, het hoofd gezien door de Tours Saint Laurent, die zijn huis naar het Jean Lurçat Museum met zijn flamboyante wandtapijten.

amazzing dorpen

Uw weg brengt u in de richting van Autoire en zijn waterval, Loubressac op zijn kaap, daarna richtingCarennac en de priorij. Voortbordurend op, Montvalent en de verdedigingstoren, Gluges bij elkaar gekropen onder een klif met zijn kerk waar Edith Piaf gebruikt om te komen om na te denken over het leven, en Creyssemet zijn kleine haven aan de rivier in beeld komen.

U bent niet ver van Martel , de “Stad met 7 torens” en zijn walnoot-oliemolen, dan kort nadat u over de Lacavegrotten. Dan Souillac komt in zicht, ooit een belangrijk centrum van de rivier de handel op de Dordogne. De parel van het erfgoed Souillac is zijn prachtige romaanse abdijkerk met zijn drie koepels. Het Museum van Automaten zal ook u verrassen!

Een speciaal teken

De Dordogne is de enige rivier in Frankrijk worden aangemerkt als een World Biosphere Reserve. Biosphere reserves zijn gebieden bestaande terrestrische, mariene en kustecosystemen. Elke reserve promoot oplossingen verzoenen van de instandhouding van de biodiversiteit met een duurzaam gebruik. Ze zijn ‘Science for Sustainability support sites’ – speciale plaatsen voor het testen van interdisciplinaire aanpak van begrijpen en beheren van veranderingen en interacties tussen de sociale en ecologische systemen, met inbegrip van conflictpreventie en het beheer van de biodiversiteit.

Pech merle cave

Zwemmen in de rivier

Kruipend op de Causse

Fietsen onder de wijnstokken

Vallee de la dordogne

Menu